Araş. Gör. Barış Mutluay

Eğitim Durumu

• Doktora/PhD Hacettepe Üniversitesi - Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, 2011 - Devam Ediyor
  • Lisans/Undergraduate Hacettepe Üniversitesi - Sosyoloji, 2000 - 2007
  • Y. Lisans/Graduate Hacettepe Üniversitesi - Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi, 2008 - 2011

Kongre ve Sempozyumlar

• 2012 - Barış Mutluay, "1990'lar Türkiye'sinde Sol-Öğrenci Hareketlerinin Arkaplanı: '96 Öğrenci Koordinasyonları ve 'Yeni Sol' İzleri", 7. Karaburun Bilim Kongresi,İzmir , Metin Hazırlama, Karaburun Bilim Kongresi.
  • 2008 - Barış Mutluay, "Tek Kutupluluk Sorunsalı, Yükselen Güçler ve Bölgesel Hegemonya", Politik Psikoloji ve Kriz Yönetimi, Ankara , Katılımcı, PPD, Ankara Üniversitesi.
  • 2004 - Barış Mutluay, "Nasıl Bir Sosyoloji İstiyoruz? Sosyoloji Nereye Gdiyor?", X. Sosyoloji Öğrencileri Kongresi,İzmir , Katılımcı, Ege Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi.

Düzenlediği veya Düzenleme Komitesinde Yer Aldığı Kongre / Sempozyumlar

• 2007 - [International Workshop] Political Violence, Organised Crime, Terrorism and Youth, Project Assistant, Ankara, Hacettepe.

Kitap / Kitaplar

• Ziya Yılmaz: TİP ten THKP-C ye, Fatsa dan Türkiye ye, Barış Mutluay; Notabene, 2014, Ankara , ISBN: 9786059020268.
  • Cumhuriyet Dönemi Siyasi Partileri: 1923-2006 , M. Kaan Kaynar (Edt), Barış Mutluay; İmge , 2007, Ankara , ISBN: 9755335421.

Projeler

• Fransa'daki Türkiye Kökenlilerin Güncel Konulardaki Görüş ve Düşünceleri Araştırması, Görev: Proje Asistanı, Süresi: 3 Ay, Destekleyen Kuruluşlar: Hacettepe Üniversitesi Göç ve Siyaset Araştırmaları Merkezi, Diğer Destekler: SEK-POL, DATA4U, Başlama Yılı: 2012, Bitiş Yılı: 2012, Durumu: Tamamlandı..
  • Avrupa (Batı) Ülkelerinde Yaşayan Türkler Araştırması: Sorunlar, Beklentiler ve Çözüm Önerileri, Görev: Mülakat Editörü, Süresi:16 Ay, Destekleyen Kuruluşlar: Bahçeşehir Üniversitesi , Başlama Yılı: 2010, Bitiş Yılı: 2011, Durumu: Tamamlandı..
  • 12 Haziran 2011 Genel Seçimleri Öncesinde Urfa İli Seçmen Davranışları ve Yönelimleri, Görev: Proje Yürütücüsü, Süresi: 5 ay, Destekleyen Kuruluşlar: Temel Strateji, Başlama Yılı: 2010, Bitiş Yılı: 2011, Durumu: Tamalandı..
  • Türkiye’de Yüksek Öğrenim Gören Yabancı Uyruklu Öğrenciler: Sosyo Ekonomik Profil, Sorunlar, Beklentiler, Sosyal Uyum ve Çözüm Önerileri, Görev: Proje Asistanı, Süresi: 18 Ay, Destekleyen Kuruluşlar: TÜBİTAK, Başlama Yılı: 2009, Bitiş Yılı: 2011, Durumu: Beklemede..
  • Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri Sosyo-Ekonomik ve Sosyo Politik Yapı Araştırması: Sorunlar, Beklentiler ve Çözüm Önerileri, Görev: Proje Asistanı, Saha Koordinatör Yrd. ve Denetmeni, Süresi: 10 Ay, Destekleyen Kuruluşlar: Bahçeşehir Üniversitesi, Diğer Destekler: Hacettepe Üni, Başlama Yılı: 2008, Bitiş Yılı: 2008, Durumu: Tamamlandı..
  • Altyapı Hizmetlerinden Yararlanmada Yoksulların Durumu, Görev: Görüşmeci, Süresi: 2 Ay, Destekleyen Kuruluşlar: Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP), Diğer Destekler: ODTÜ, Hacettepe Üni, Başlama Yılı: 2008, Bitiş Yılı: 2008, Durumu:Tamamlandı..
  • Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinden En Fazla Göç Almış Olan İllerin Sosyo-Ekonomik ve Sosyo-Politik Yapı Araştırması: Sorunlar, Beklentiler ve Çözüm Önerileri, Görev: Proje Asistanı, Saha Koordinatörü ve Denetmeni , Süresi: 14 Ay, Destekleyen Kuruluşlar: Bahçeşehir Üniversitesi, Diğer Destekler: Hacettepe Üni, Başlama Yılı: 2008, Bitiş Yılı: 2010, Durumu:Tamamlandı..
  • Türkiye’de Sığınmacılar: Sorunlar, Sosyal Uyum ve Çözüm Önerileri, Görev: Proje Asistanı, Süresi: 21 Ay, Destekleyen Kuruluşlar: TÜBİTAK, Diğer Destekler: Hacettepe Üni, Başlama Yılı: 2007, Bitiş Yılı: 2009, Durumu: Tamamlandı..
  • Üniversiteli Gençliğin Popüler Kültür Etkenleriyle Değişen ‘Değerleri’ ve ‘Kimlikleri’ , Görev: Proje Sahibi, Süresi: 9 ay, Destekleyen Kuruluşlar: Hacettepe Üniversitesi, Başlama Yılı: 2006, Bitiş Yılı: 2006, Durumu: Tamamlandı..

Profesyonel İş Deneyimleri:

• [2009] - [Devam Ediyor], Hacettepe Üniversitesi, Araştırma Görevlisi.
  • [2008] - [2009], Bahçeşehir Üniversitesi , Asistan / Proje Koordinasyon.

Üyelikler

• Sosyoloji Derneği. Asil Üye.
  • Nüfusbilim Derneği. Üye.
  • Bahçelievler Deneme Lisesi Mezunlar Derneği. Üye.